Follow us
You are here:

Main partners

(Startend) Consultant Subsidies & Innovatie

Company
PNO Consultants
Type
Vacancy
Location
Maastricht,Eindhoven
Sector
Advisory, Consultancy
Required language
Dutch, English

Description

Wil jij een grote diversiteit aan innovatieve organisaties adviseren over het financieren van innovatieprojecten? Geeft het je veel voldoening om kwalitatief goede subsidieaanvragen te schrijven voor deze organisaties? Vind je het daarnaast leuk om een bijdrage te leveren aan de technologische vooruitgang van Nederland? Dan is deze uitdagende baan echt iets voor jou!

Jouw uitdaging

Als (Startend) Consultant Subsidies & Innovatie bij PNO Consultants ben je vanaf de eerste dag betrokken bij verschillende innovatieprojecten van onze klanten. Samen met één van je collega’s adviseer jij je klanten over de diverse subsidieregelingen die aansluiten bij hun projecten. Momenteel vinden de gesprekken met klanten vaak online plaats, maar nu de situatie verandert kun jij straks je goede communicatieve vaardigheden bij de klant aan tafel in de praktijk brengen. Nadat je alle informatie verzameld hebt, ga je aan de slag met het schrijven van een heldere, gestructureerde, overtuigende subsidieaanvraag. Wordt jouw aanvraag gehonoreerd, dan draag je dus direct bij aan het versnellen van innovatie bij je klant, aan de innovatiekracht van Nederland en natuurlijk aan de groei van PNO Consultants én jezelf.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

 • Je begeleidt, in samenwerking met jouw collega’s, je klanten bij het koppelen van hun ambities aan financieringsmogelijkheden.
 • Je bent vanaf dag één betrokken bij klantopdrachten en gesprekken die je samen met collega’s voert met de klant.
 • Je bespreekt met jouw klanten de innovatieplannen die zij hebben en zoekt naar kansen voor een succesvol project.
 • Op basis van die gesprekken plan, organiseer en coördineer je het aanvraagproces voor subsidies of financieringen.
 • Je stelt op basis van informatie van je klant een sterk en overtuigend projectplan of businessplan op voor de financieringsaanvraag.
 • Je spart met jouw klanten over hun ambities op innovatiegebied en koppelt die aan subsidies, financieringen en/of ambities van andere organisaties.
 • Je verdiept je in de (technische) markt waarin jouw klanten opereren.

Waarom past deze baan bij jou?

 • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding en beschikt over circa 2 jaar werkervaring.
 • Je hebt een resultaatgerichte houding en affiniteit met techniek, productontwikkeling en/of ICT.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk in de Nederlandse en Engelse taal.
 • Je stelt je commercieel op en ziet het als een uitdaging om potentiële klanten te benaderen.
 • Je beschikt over een sterk ontwikkeld analytisch vermogen en vindt kwaliteit belangrijk.

Wat bieden wij jou?

 • Prima arbeidsvoorwaarden: een marktconform salaris, 30 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband, een laptop en smartphone in bruikleen, een bureaustoel, een toetsenbord en een extra scherm voor de thuiswerkplek, een collectiviteitskorting op jouw zorgverzekering.
 • Veel vrijheid, flexibiliteit en ruimte voor ontwikkeling.
 • Een uitgebreid Learning & Development programma, waarbij jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling centraal staat.
 • Een duurzame werkomgeving.
 • Een goede sfeer en hulpvaardige collega’s.
 • De mogelijkheid om te werken vanaf verschillende vestigingen in Nederland.
 • Je bent vanaf je eerste dag al volledig betrokken bij klantopdrachten bij diverse bedrijven (van startup tot multinational, mkb-bedrijf, overheidsinstantie of onderzoeksinstelling).
 • Jouw werk, inzichten en ideeën dragen bij aan het versnellen van innovaties bij jouw klanten en zijn dus van betekenis voor de technologische vooruitgang van Nederland.

Waar kom je terecht?

In deze functie werk je nauw samen met de collega’s van jouw regioteam en met diverse collega’s van onze verschillende labels. Het team maakt onderdeel uit van de PNO Group, waarin ambitieuze en inspirerende collega’s binnen diverse labels samenwerken. Je komt te werken op één van onze kantoren in Eindhoven of Maastricht. Daarnaast werken we op dit moment gedeeltelijk vanuit huis. Je start met een intensief onboarding programma, zodat je goed wordt ingewerkt.

De mensen in jouw team hebben heel verschillende achtergronden. Sommigen komen uit de industriële hoek, anderen weten alles van bedrijfsvoering en subsidies. Juist dat maakt het zo leuk en boeiend als je samen aan een project werkt. Nog een fijn extraatje: binnen de PNO Group werken heel veel junioren, verdeeld over verschillende kantoren, die regelmatig onderling ervaringen uitwisselen en zo een sterke band met elkaar ontwikkelen. Elk jaar is er zelfs een speciaal juniorenweekend in één van de PNO-landen. Hier wissel je van gedachten over je vak en heb je met elkaar een gezellige tijd!

Wie is PNO Consultants?

PNO Consultants is dé Europese subsidieadviseur en innovatiepartner. De experts van PNO Consultants helpen bedrijven en non-profitorganisaties om goede ideeën ruimte te geven en innovatie waar te maken. Niet alleen door voor hen nationale of Europese subsidie te regelen, maar ook door het innovatieproject vorm en inhoud te geven.

De PNO Group heeft in totaal zo’n 400 medewerkers, verspreid over 20+ vestigingen in Europa: Nederland, Italië, Spanje, Portugal, België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf begon ruim drie decennia geleden als kleine starter en is nu Europees marktleider op het gebied van subsidie- en innovatieadvies, voor iedereen die vol vuur aan iets nieuws begint.

Interesse? Solliciteer!

Als je interesse hebt in deze vacature, dan nodigen wij je uit om te solliciteren door ons jouw cv en motivatie te sturen via de onderstaande knop of per mail: hr@pno.group. De sollicitatieprocedure ziet er als volgt uit:

Vragen over de vacature?

Neem contact op met onze HR-adviseur Jessica van Maanen via +31(0)6 29 55 88 76 of stuur een mail naar hr@pno.group.

De werving en selectie voor deze vacature houden we graag in eigen hand.