Follow us
You are here:

Main partners

Order to cash controller

Company
vidaXL
Type
Vacancy
Location
Other
Sector
Finance, Organisation & Processes
Required language
Dutch, English
Website
https://careers.vidaxl.com/contact

Description

Binnen vidaXL bestaat het Order-to-Cash proces hoofdzakelijk uit ontvangsten die gegenereerd worden uit verkoopactiviteiten vanuit onze eigen website en de diverse nationale- en internationale verkoopkanalen waarop vidaXL actief is. Als Order-to-Cash (O2C) Controller Ga jij zorgdragen voor het analyseren, optimaliseren en naleven van dit end-to-end proces. Zo zie jij toe op een juiste verwerking van de financiële feiten in het ERP systeem (SAP) en heb je volledig overzicht van alle (financiële) Stromen binnen dit proces. Een belangrijke stroom hierbij is ook het ‘refund proces’ en de automatisering hiervan. Daarnaast doorzie je de huidige processen, draag je verbetervoorstellen aan en voert deze uit samen met de andere stakeholders binnen de organisatie. 

In deze rol werk je, naast Finance, samen met verschillende afdelingen, met name Sales (Accountmanagement/ Integratieteam) en Business Technology (diverse subteams). Hierbij rapporteer je direct aan de Group Controller.

Je gaat:  

 • de O2C processen optimaliseren(analyse huidige situatie, Soll situatie beschrijven, GAP analyse uitvoeren en vaststellen welke maatregelen er getroffen moeten worden om tot de Soll situatie te komen);

 • de (huidige) O2C processen controleren(Controleren huidige proces, volledigheid van het proces waarborgen en verbeteringen vaststellen); 

 • verbeter projecten begeleiden op O2C gebied(bijv. integratie nieuwe verkoopkanalen en stakeholder management) en er is ruimte om door te groeien en dit uit te breiden naar andere werkgebieden binnen en gerelateerd aan Finance en Control. 

Wij bieden:  

 • Uiteraard krijg je een salaris dat past bij je werkervaring;  

 • 25 vakantiedagen met de mogelijkheid om nog eens 10 dagen bij te kopen;   

 • 8% vakantiegeld;  

 • Pensioenregeling volledig betaald door vidaXL;  

 • Reiskostenvergoeding van 0,21 cent per km tot een maximum van 200 km per dag én een thuiswerkvergoeding;

 • Mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen!  

 • Een hybride thuiswerkmodel. Uiteraard faciliteren wij ook in een thuiswerkfaciliteit;  

 • Telefoon en laptop van de zaak. 

Wij vragen: 

 • HBO/WO werk- en denkniveau en minimaal 3-5 jaar relevante ervaring;

 • Aantoonbare ervaring met het Order to Cash proces;

 • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;

 • Projectmanagement is een pré. 

Waarom vidaXL  

vidaXL groeit sneller dan de snelheid van het licht op het gebied van e-commerce. Sinds onze oprichting in 2013 hebben we onze cijfers elk jaar verdubbeld. Dit alles op onze eigen gedurfde en nuchtere manier. Met 31 webshops, 6 internationale vestigingen en 120 miljoen unieke bezoekers per jaar voelt dat wel zo'n beetje als de juiste manier.  

Om ons eigen succes bij te houden gaan we uitdagingen aan, pakken we kansen en proberen we elke dag nieuwe dingen. We zien hobbels op de weg niet als obstakels, maar als een kans om te genieten van de zoete, zoete geur van de overwinning.  

Ons grote succes hebben we te danken aan onze geweldige mensen. Daarom investeren we graag in persoonlijke groei. Door de vrijheid te bieden om alle kansen te grijpen die je ziet.   

Zodat jij groots kunt bloeien en XL kunt groeien!  

Wil je bij ons komen werken?  

We kijken uit naar je sollicitatie! Neem voor meer informatie contact op met onze Talent Advisor: Joyce Knol.  
T | +31 6 57 89 37 56

Alle gekwalificeerde sollicitanten worden in overweging genomen zonder aanzien van ras, huidskleur, godsdienst, geslacht, seksuele geaardheid, geslachtsidentiteit, nationaliteit, leeftijd of handicap. 

Find the vacancy here.